Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na to: vejce do skla

7 829 zhlédnutí
Average: 2.9 8 hlasování
Vejce do skla je luxusní, a přitom relativně jednoduchá snídaně. Nechte se překvapit touto lahůdkou. Pro jednu osobu budete potřebovat tři vejce. Uvařte je naměkko. To znamená, že vejce vložíte do vroucí vody a budete je vařit tři minuty. Bílek bude téměř tuhý, ale žloutek zůstane tekutý a pěkně prohřátý. Vejce ze skořápky vyloupněte lžičkou, dejte do pěkné skleničky či pohárku. Osolte mořskou solí a ochuťte čerstvě mletým pepřem. Vyzkoušet můžete také chuťově výraznější variantu se strouhaným parmazánem a nadrobno nasekanou pažitkou. S opečeným chlebem je to perfektní jarní kombinace.
reklama

Přidat komentář