Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Avokádová čokoládová pěna

4 917 zhlédnutí
Average: 3.2 10 hlasování

Tahle dokonale krémová avokádová čokoládová pěna sice chutná hříšně, ale, ač se tomu nechce věřit, je zdravá! Navíc ji zvládnete připravit doslova za pár minut a pochutnají si na ní i vegani, protože neobsahuje žádné mléčné výrobky ani vejce. Nenajdete v ní ani bílý cukr a pochopitelně ani lepek. Ozdobit ji můžete podle chuti a fantazie. 
 

Avokádová čokoládová pěna

Ingredience:

  • 2 zralá avokáda
  • 1 zralý banán, nakrájený
  • 30 g kakaa holandského typu
  • 2-4 lžíce mandlového nebo jiného rostlinného mléka
  • 60 ml javorového sirupu (nebo podle chuti)
  • ½ vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
  • ½ lžičky skořice
  • špetka soli
  • maliny, lístky máty a drcené kakaové boby na ozdobení


​Postup:

1 Všechny ingredience vhoďte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka.

2 Rozdělte do skleniček a poté ozdobte malinami, mátou a drcenými kakaovými boby. Nejlépe chutná vychlazená.

Přidat komentář