Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové ragú s červenou čočkou

4 284 zhlédnutí
Average: 3 2 hlasování

Naprosto geniální záležitost! Rychlé, lahodné a výživné ragú bude milovat celá rodina. Navíc je to i chutný a nenápadný způsob, jak do jídelníčku zařadit více luštěnin!

 

Bleskové ragú s červenou čočkou


Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 g anglické slaniny, na kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového) 
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 75 g karamelizované červené cibule
  • 80 ml dezertního vína Marsala
  • 400 g konzerva sekaných rajčat
  • 75 g červené čočky
  • 200ml hovězího vývaru
  • 50 g čedaru, strouhaného

 

Postup:

1 V hrnci rozehřejte olej. Opečte na něm slaninu. Vhoďte česnek a nechte zesklovatět. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opékejte a vařečkou drťte na kousky. Osolte a opepřete. Přidejte karamelizovanou cibuli. Vlijte marsalu, rajčata z konzervy a vývar a promíchejte. Vsypte čočku a promíchejte. Přiveďte k varu a promíchejte. Ztlumte plamen a přikryjte poklicí. Za občasného míchání 10 minut vařte.

2 Podávejte s lehce opečenými tortillovými plackami a posypané čedarem.

 

Recept na karamelizovanou červenou cibuli najdete zde: 

Související

endpoints

Přidat komentář