Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový krém (lemon curd)

11 022 zhlédnutí
Average: 4 14 hlasování

Lahodný citronový krém neboli lemon curd se výborně hodí do mnoha dezertů. Můžete ho použít na promazání dortu, přidat ho do krému, naplnit jím košíčky z křehkého těsta nebo jím třeba potřít palačinky. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami, ale podle našeho videoreceptu ho s přehledem zvládnete udělat i doma.


Citronový krém (lemon curd)

Ingredience:

  • najemno nastrouhaná kůra ze 4 biocitronů
  • vymačkaná šťáva ze 4 biocitronů
  • 200g krupicového cukru
  • 100g másla, nakrájeného na kostičky
  • 3 vejce
  • 1 žloutek


Postup:

1 Do ohnivzdorné mísy dejte jemně nastrouhanou citronovou kůru. Přidejte vymačkanou šťávu z citronů, cukr a máslo.

2 Mísu posaďte nad vodní lázeň a míchejte, až se rozpustí cukr. Za stálého míchání přidejte vejce a žloutek. Míchejte do zhoustnutí asi 10–12 minut.

3 Odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout. Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím vysterilizované uzavíratelné sklenice a skladujte ho v chladničce.

Přidat komentář