Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cizrna na paprice

6 628 zhlédnutí
Average: 3 (8 hlasování)

Na paprice nemusíte nutně vařit jenom slepici nebo jiné maso, výborná je třeba i cizrna. K téhle naší oblíbené rychlé večeři nás kdysi inpiroval recept Hanky Zemanové, který jsme našli v její skvělé Biokuchařce. Pokud byste raději připravili veganskou verzi, stačí použít rostlinnou smetanu místo klasické. Naše šéfredaktorka Lucka pro zvýraznění chuti ráda přidává ještě uzenou papriku. 
 

Cizrna na paprice

Ingredience:

  • 200 g cizrny z konzervy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2–3 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 větší cibule nakrájené nadrobno
  • 1 lžíce sladké papriky
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 1 pórek nakrájený našikmo (zelená část na posypání)
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • ½ citronu

 

Postup:

1 Nejdříve polovinu cizrny rozmixujte se 3 lžícemi vývaru na pastu a prozatím odložte stranou.

2 Do hrnce vlijte olej, vsypte cibuli a orestujte. Poté přisypte sladkou papriku a sůl podle chuti a restujte už jen velmi krátce, abyste papriku nespálili. Zalijte vývarem, vařte zhruba 5 minut doměkka a poté rozmixujte tyčovým mixérem.

3 Přidejte rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu a pórek. Promíchejte a vařte dalších 5 minut. Vlijte smetanu, promíchejte a na závěr dochuťte citronovou šťávou a mletým pepřem podle chuti. Podávejte s pečivem.

Přidat komentář