Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí bezinkový sirup a limonáda

3 016 zhlédnutí
Average: 3.7 9 hlasování

S láskou vzpomínáte na voňavý bezinkový sirup, kterým vás v dětství rozmazlovala babička celé léto? Uvařte ho také! Sobě, svým dětem či vnoučatům... Zamilují si ho určitě stejnou měrou. 

Hotový sirup můžete jednoduše naředit vodou nebo připravte domácí limonádu s kostkami ledu, plátky citronu a perlivou minerální vodou. Dokud je sezona, přisypte i pár čerstvých bezových kvítků. Pro dospělé můžete navíc přidat kapku prosecca.

 

Bezinkový sirup

Ingredince:

  • 1,2kg krupicového cukru
  • 3 menší biocitrony, na plátky
  • 1 lžíce kyseliny citronové
  • 25 kusů květenství černého bezu, s vyklepanými broučky a lehce propláchnutých
  • kostky ledu, plátky citronu, otrhané kvítky z květenství černého bezu a minerální voda k podávání

 

Postup:

1 Do hrnce nalijte 2 litry vody. Přidejte cukr, citrony a kyselinu citronovou. Zvolna přiveďte k varu a pak zprudka vařte, aby se směs svařila na poloviční objem. Odstavte.

2 Vsypte květenství černého bezu a jemně promíchejte. Nechte zcela vychladnout a macerovat, nejlépe přes noc, pak přeceďte přes cedník vyložený mušelínem do čistého hrnce. Rozdělte do vysterilizovaných lahví a uchovávejte v chladu.

3 Do sklenek rozdělte led, zalijte trochou připraveného sirupu, přidejte plátek citronu, kvítky černého bezu a dolijte minerální vodou.

reklama

Přidat komentář