Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňová bábovka s vlašskými ořechy

9 236 zhlédnutí
Average: 3 30 hlasování

Připravili jsme pro vás návodné video, jak na dokonalou dýňovou bábovku! Je plná voňavého koření a křupou v ní vlašské ořechy. Její vláčnou konzistenci a dokonalou chuť si zamilujete...

Dýňové pyré:
Dýni (máslovou, muškátovou nebo hokkaido) oloupejte, nakrájejte na menší kousky, rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte na 180°C doměkka (délka pečení záleží na velikosti kousků dýně). Poté dýni přesypte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Pyré musí před použitím do bábovky vychladnout.

 

Dýňová bábovka s vlašskými ořechy

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • 1,5 lžičky mletého zázvoru
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 3 vejce
  • 240 ml rostlinného oleje
  • 150 g krupicového cukru
  • 360 g dýňového pyré
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 80 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných

 

Postup:

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku, sůl, prášek do pečiva, sodu, skořici, zázvor, kardamom, a muškátový oříšek smíchejte a prosejte přes jemné síto do čisté mísy. V jiné míse prošlehejte vejce s olejem a cukrem do pěny. Do vaječné směsi postupně vmíchejte sypkou směs a dýňové pyré s citronovou šťávou. Nakonec vmíchejte ořechy. Těstem naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu a pečte zhruba hodinu nebo dokud nebude povrch krásně zlatý a špejle zapíchnutá do bábovky není po vytažení suchá. Nechte 15-20 minut chladnout ve formě a poté vyklopte na talíř.

Související

endpoints endpoints
reklama

Přidat komentář