Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňová polévka

1 707 zhlédnutí
Average: 2.4 5 hlasování

V redakci s oblibou říkáme, že polévka zahřeje na těle i na duši. O té dýňové to platí dvojnásob. Jemný krém prozáří i ten nejzamračenější podzimní den! Krásná barva, jemná vůně muškátového oříšku, neobvyklý dýňový olej, krémová zakysaná smetana a křupavá dýňová semínka... Každý z těchto drobných detailů se podílí na dokonalém výsledku. Jeden talíř nebude stačit!

 

Dýňová polévka

Ingredience:

  • 2 lžíce másla
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 500g očištěné dýně hokkaido nebo jiné dýně, kterou máte po ruce, nakrájené na kostky (hokkaido se nemusí loupat, jiné dýně ano)
  • 600ml vývaru (drůbežího, hovězího nebo zeleninového)
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 150ml smetany ke šlehání
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
  • dýňový olej na pokapání
  • 4 lžíce dýňových semínek na posypání
  • čerstvé pečivo nebo krutony k podávání

 

Postup:

1 V rendlíku opečte na másle cibuli dosklovita. Přidejte dýni, opečte ji ze všech stran, zalijte vývarem, přiklopte a uvařte doměkka. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak přidejte česnek a smetanu ke šlehání, prohřejte, podle chuti dosolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a promíchejte.

2 Polévku podávejte s trochou zakysané smetany, pokapanou dýňovým olejem a posypanou semínky. Podle chuti doplňte pečivem nebo předem připravenými krutony.

Související

endpoints endpoints

Přidat komentář