Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jednoduché palačinky à la crêpes Suzette

3 079 zhlédnutí
Average: 1.6 (5 hlasování)

Stejně jako spousta vynálezů nebo jiných lahůdek i slavné palačinky crêpes Suzette vznikly vlastně náhodou, když se mladičkému kuchaři z Café de Paris v Monte Carlu před podávání nedopatřením vzňaly. My jste se touto legendou mezi dezerty inspirovali a trochu ji zjednodušili. Ochutnejte a uvidíte, že v chuti si s originálem v ničem nezadají ;-)! Nicméně, v receptu (viz níže) uvádíme i přípravu karamelu, pokud si chcete se snídaní či dezertem ještě více vyhrát...
 

Jednoduché palačinky à la crêpes Suzette

Ingredience:

  • 300-350 ml plnotučného mléka
  • 2 velká vejce
  • špetka krupicového cukru
  • špetka soli
  • 110g hladké mouky
  • 25g másla, rozpuštěného
  • olej na opékání
     

NA OMÁČKU

  • 140g krupicového cukru
  • 5g kůry z biopomeranče, nastrouhané
  • 3g kůry z biocitronu, nastrouhané
  • 200ml pomerančové šťávy
  • 20ml citronové šťávy
  • 135g másla
  • 35ml likéru Grand Marnier + na flambování


Postup:

1 V mléce rozmíchejte vejce, cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Prošlehávejte metlou. Nakonec vmíchejte máslo. Nechte těsto alespoň hodinu (klidně přes noc) odpočinout v lednici.

2 Na olejem vytřené pánvi postupně opékejte palačinky.

3 Do menšího hrnce nasypte cukr. Přidejte obě citrusové kůry. Přilijte šťávy z citrusů. Přiveďte k varu a krátce povařte. Vypněte vařič, vmíchejte máslo a likér. Odstavte.

4 Do pánve nalijte 1–2 sběračky omáčky. Vložte do ní 2 napůl přeložené palačinky. Krátce prohřejte. Palačinky přeložte na čtvrtiny a ještě chvíli zahřívejte. Zakápněte likérem, ihned zapalte a flambujte do vyhoření.

5 Zopakujte se zbylými palačinkami a omáčkou.

6 Podávejte ozdobené strouhanou kůrou a filátky z pomeranče.

NĚCO NAVÍC
Pokud se chcete ještě více přiblížit originálnímu receptu, postupujte v kroku 3 následovně:
V pánvi rozehřejte máslo, vsypte cukr a opatrně ho rozpusťte na zlatavý karamel. Postupně přilijte pomerančovou a citronovou šťávu (pozor, karamel bude prskat a místy se srazí), přidejte kůru z citrusů, míchejte a vařte na mírném ohni, dokud se karamel nerozpustí a omáčka se nevyvaří asi na polovinu až třetinu. Přilijte pomerančový likér a odstavte.

Přidat komentář