Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelizovaná červená cibule

6 890 zhlédnutí
Average: 5 1 hlasování

Cibule nám v kuchyni nikdy nechybí. Dnes vám prozradíme náš tajný trik! Pokud chcete její chuť pozvednout na úplně novou úroveň, zkaramelizujte ji! Stačí pár dalších surovin, chvilka času a v hrnci vznikne hotový zázrak. Jen pozor na připálení! Raději zvolte mírnější teplotu (střední či nižší střední stupeň) a věnujte cibuli trochu více času, bohatě se vám odmění. 
Karamelizovaná červené cibule se hodí nejen ke steakům, ale např. i do ragú, burgerů, hot dogů, k sýrům či paštikám... I obyčejný krajíc chleba s máslem se díky ní promění v nezapomenutelnou delikatesu. 
 

Karamelizovaná červená cibule

Ingredience:

  • 15 ml panenského olivového oleje
  • 500 g červené cibule, oloupané a nakrájené na plátky
  • 50 ml červeného vinného octa nebo octa sherry
  • 40 g třtinového cukru
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř


Postup:

1 Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej. Vsypte cibuli. Přiklopené duste 20-30 minut. Občas důkladně promíchejte. Když je cibule zlatavá a zkaramelizovaná, přidejte cukr a vinný ocet. Promíchejte, aby se cukr rozpustil. Osolte a opepřete. Vařte a míchejte ještě 5-10 minut, aby se šťáva změnila v sirup. Uchovávejte v lednici.

Související

endpoints

Přidat komentář