Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné žampiony portobello

3 999 zhlédnutí
Average: 3.5 (2 hlasování)

Krémové žampiony portobello jsou skvělé grilované i zapečené. Jejich velký klobouk přímo láká k experimentům s nejrůznějšími náplněmi. Fantazii se meze nekladou! My jsme si v poslední době velmi oblíbili jednoduchou kuskusovou náplň inspirovanou italskou kuchyní. Tuhle snadnou lahodnou rychlovku si zamilujete!

Plněné žampiony portobello 

Ingredience:

  • 4 žampiony portobello, nožičky ukrojené
  • 60 g celozrnného kuskusu
  • 60 ml zeleninového vývaru
  • 1 vejce
  • 125 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
  • 60 g baby špenátu, nasekaného
  • 4 sušená rajčata v oleji, nakrájená na kousky
  • 1 jarní cibulka, nasekaná
  • hrst bazalkových lístků, nasekaných
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • čerstvě mletý pepř podle chuti

 

Postup:

1 Troubu vyhřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem, zakryjte pokličkou a nechte 7 minut odpočinout.

2 Do mísy vsypte špenát, sušená rajčata, mozzarellu a jarní cibulku. Pak přidejte vejce, olivový olej, bazalku a kuskus. Promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

Žampiony portobello rozložené na plechu naplňte připravenou směsí. Pečte v troubě předehřáté na 180°C zhruba 25-30 minut.

Přidat komentář