Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený sendvič Croque Madame

2 945 zhlédnutí
Average: 5 2 hlasování

Klasika všech francouzských bister je jako stvořená pro pozdní snídani. Její příprava je navíc snadnější, než se může zdát! S receptem krok za krokem ji zvládnete naprosto hravě.


Zapečený sendvič Croque Madame

Ingredience:
  • 50 g másla, o pokojové teplotě (30 na bešamel)
  • 4 plátky bílého chleba, kůrky odkrojené
  • 15 g hladké mouky
  • 180 ml mléka
  • 80g sýra gruyère, nastrouhaného
  • muškátový oříšek
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2-4 lžičky dijonské hořčice
  • 2 plátky kvalitní šunky
  • 2 vejce

 

Postup:

1 Jednu stranu chleba potřete rovnoměrně máslem (spotřebujte 20g másla z celkového množství). Položte pomazanou stranou na pánev. Opečte dozlatova a odložte stranou.

2 V menším hrnci rozpusťte 30 g másla. Když máslo zpění, zasypte ho moukou a umíchejte jíšku. Míchejte, dokud jíška trochu nezezlátne a nerozvoní se. Poté po částech zapracujte mléko. Míchejte, dokud nebude směs hladká. Vařte na středním plameni přibližně 5 minut, dokud směs nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte špetku strouhaného muškátového oříšku. Vypněte vařič a vmíchejte 30 g strouhaného sýra. Když je bešamel hladký, odložte stranou a občas promíchejte.

3 Na plech vyložený papírem na pečení položte 2 plátky chleba neopečenou stranou vzhůru. Pomažte podle chuti hořčicí. Na každý chleba položte plátek šunky a nasypte 20 g sýra. Vložte do trouby pod rozpálený gril a opékejte, dokud se sýr nerozpustí.

4 Na rozpuštěný sýr položte druhý plátek chleba opečenou stranou vzhůru a lehce stlačte. Potřete bešamelovou omáčkou podle chuti. Posypte zbylým sýrem a znovu vložte pod gril. Grilujte pět minut, dokud povrch nezezlátne a nezačne bublat.

5 Z vajec připravte na nepřilnavé pánvi volská oka.

6 Hotový sendvič vyndejte z trouby, nahoru položte volské oko a ihned servírujte.

Přidat komentář