Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/4

Duben 2005

Recepty z vydání

Bleskurychlá musaka

Rychlá variace na klasické téma Syté a barevné jídlo z jedné pánve Ideální příloha: nasucho opečené chlebové placky

Těstoviny s tuňákovou omáčkou

■ Pravé italské jídlo za pár minut ■ Ideální na posezení s přáteli ■ Vyčistíte spíž…...

Tortilla s mozzarelou a rajčaty

■ Podávejte se zeleným salátem ■ Můžete využít vařené brambory, které zbyly od včerejška ■ Je dobrá i studená, třeba...

Platýs s pikantní omáčkou

■ Můžete použít i jinou rybu, například tresku ■ Jako přílohu doporučujeme nové brambory s máslem

Rychlé a šťavnaté hovězí

■ Marináda chutná skvěle i s drůbežím či vepřovým masem ■ Využijete jakoukoli zeleninu, nakrájenou na jemné plátky

Pikantní klobásky

Dokonalé k těstovinám

Klobásy v bagetě

Rychlé občerstvení

Vydatné klobásky

Skvělé s bramborami

Tousty s plísňovým sýrem

Zároveň luxusní, snadné i rychlé. Většinu surovin běžně najdete v ledničce. Skvělá expresní večeře po náročném dni.

Kuře na česneku

Nebojte se množství česneku – pomalým vařením ve slupce získá jemnou, nasládlou chuť. Na závěr nebo před...

Čokoládový mramorovaný dort

Působí zcela profesionálním dojmem, a to i díky mramorování, které se objeví, když do něj zakrojíte. Tenhle efekt...

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Šťavnatý díky ,opilým švestkám‘ a podávaný ještě vlažný, s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany – to je...

Pěna z tyčinek Mars

Klasická čokoládová pěna neboli mousse se připravuje z hořké čokolády, a ta nebývá mezi dětmi zrovna nejoblíbenější...

Pečené kuře s česnekem

Když chcete, aby bylo kuře co nejšťavnatější, dopřejte mu po upečení ještě symbolických dvacet minut odpočinku

Kopřivová nádivka

Aby byla velikonoční ,hlavička‘ vláčná a zároveň křupavá, použili jsme verzi se sněhem z bílků a posypali ji...

Šťouchané brambory se špenátem

Výrazný jarní špenát dodá bramborám nečekaný barevný a chuťový rozměr – a šťouchání se postará o zajímavou...

Jablečný kompot

Tahle klasika nemá chybu – zvláště když použijete sladká jablka s červenou slupkou a vaříte je s citem, aby se...

Velikonoční beránek

Ano, hledali a zkoušeli jsme urputně, protože beránkových – stejně jako bábovkových – těst existuje...

Pohanková pomazánka

Obilnina oblíbená ve staročeské kuchyni se znovu dostává na výsluní. Ve této pomazánce vyniknou její přednosti:...

Šátečky plněné švestkami

Kombinace vláčných švestek, šťavnaté slaniny a křupavého těsta, to je vážně dokonalá chuťovka. A to má ještě v srdci...

Mrkvová majonéza v jablku

Když se zakousnete do křupavé lodičky plné šťávy, jejíž chuť se spojí s krémovou náplní, pochopíte, co to znamená ,...

Obalované sýrovo-šunkové kuličky

Jemný tvaroh a sýr tvoří pevný základ rychlých a po libosti obměňovatelných kuliček. Už díky tvaru skáčou do pusy samy...

Plněné brambůrky

Pevné, ale vláčné nové brambory s nejrůznějšími náplněmi bývají na večírcích velkým hitem. A plným právem!

Tvarohový krém

Naše variace na téma ‚dip‘ – tedy pikantní omáčka k namáčení zeleniny – kombinuje klasiku s...

Velikonoční karotkový dort

Hvězdu velikonočního stolu ozvláštňují hrubě nasekané oříšky – odolejte pokušení umlít je příliš jemně, nebyly by...

Grilované jehněčí kotletky

Ideálními chuťovými partnery jehněčího jsou česnek a rozmarýn. Citronová kůra a vícebarevný čerstvě drcený pepř...

Avokádový salát s oříšky

Tmavozelené hruškovité plody avokáda s lahodnou máslovou dužinou jsou v Austrálii jako doma – a makadamské oříšky...

Brokolice zapečená s lososem po italsku

Lehká a rychlá večeře z jednoho pekáče. Krásně ji doplní osvěžující zelený salát.

Kuře s brokolicí, citronem a kešu

Na tohle jídlo je ideální vybrat delší, štíhlejší stonky brokolice nebo nakrájet ty silnější na delší špalíčky...

Brokolicová polévka s krutony a kozím sýrem

Je hebká, krémová a skvěle vás zahřeje. Jestli chcete, můžete místo kozího sýra použít třeba brynzu nebo sýr typu...

Pravé italské bramborové gnocchi

Výsledkem mají být lehké, nadýchané a malé nočky. Pozor: příliš mnoho mouky a hnětení – a budou gumovité!...

Granátový džus

Jednodušší už to být nemůže: nechte svěží a zároveň sladkou chuť granátových zrnek vyniknout v té nejpřirozenější podobě

Bylinkový salát

Jednoduchost salátu vyvažuje rafinovaná zálivka, ve které se spojuje razantní ocet balsamico s jemně nasládlým...

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

Tohle je recept z rodu labužnických! Jemné a křehké kuřecí maso skvěle vynikne v obalu z drcených vlašských ořechů...

Sněhová pusa

Pěnové, jako polibek lehké pečivo dostalo jméno ‚bezé‘ podle francouzského ,baiser‘ (líbat). Bylo...

2013/4

Veselé Velikonoce
Sladkosti pro koledníky
Jaro má zelenou!
Jedlé dekorace

Přidat komentář