Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Losos pečený s chilli papričkami, sušenými rajčaty a capari, bramborová kaše

Skvělá ryba netradiční chuti.
19. 7. 2017 | Autor: Komerční prezentace

Suroviny (na 4 porce):

  • 800 g filetu z lososa s kůží
  • 50 g sušených rajčat v olivovém oleji
  • 30 g capari v nálevu
  • 3 chilli papričky
  • 5 cherry rajčátek
  • 1 kg brambor (varný typ C)
  • 350 ml plnotučného mléka
  • 150 g másla
  • olivový olej
  • sůl 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do děrované nádoby. Osolíme je a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 30–40 minut. Po uvaření brambory rozmixujeme, přidáme máslo, teplé mléko a dochutíme solí. Kaši uložíme na teplé místo, než se upeče losos, eventuálně dohřejeme před podáváním v troubě.

2 Lososa očistíme od šupin a případných kostí, kůži na rybě necháme. Filet přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme jej olivovým olejem a osolíme. Capari, sušená rajčata, cherry rajčata a chilli papričky nasekáme na menší kousky a nasypeme na lososa. Do středu masa zapíchneme teplotní sondu a dáme do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 190 °C, sondu nastavíme na 65 °C.

3 Po upečení nakrájíme rybu na jednotlivé porce a podáváme s bramborovou kaší. 

Související

Kuřecí špíz shish taouk, hummus a salát tabouleh

Skvělé hlavní jídlo s nádechem orientu.

Tvarohové ravioli s kokosem a oříškovým krémem

Sladký dezert, nebo prázdninový hříšný oběd? Tvaroh s čokoládou je prostě slast.

Steak z hovězí roštěné, zapečený lilek s mozzarellou, rajčaty a bazalkou

Připravte si hovězí maso s voňavou zapečenou zeleninou.

Plněná cibule s králičím ragů a hrášková quinoa

Zkuste netradičně připravit králíka v podobě ragů a naplnit jím cibuli.

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a brokolicí

Připravte si vepřové maso se zdravou, ale přesto delikatesní přílohou.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Přidat komentář