OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.
5. 6. 2017

Suroviny (na 4 porce):

  • 400 g filetu ryby butterfish (máslová ryba) bez kostí a kůže
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 400 g jasmínové rýže
  • 2 stroužky česneku
  • 2 chilli papričky
  • kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm)
  • 1 lžíce sójové omáčky (nejlépe značky Kikkoman)
  • 60 g sójových klíčků
  • 60 g kešu ořechů nebo arašídů
  • 2 vejce
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce lístků čerstvého koriandru
  • 1 limetka
  • rostlinný olej
  • sůl, pepř 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Rýži důkladně propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Nasypeme ji do nerezové nádoby a zalijeme 480 ml teplé vody. Poté ji vložíme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C a nastavíme čas na 45 minut. Po uvaření rýži načechráme vidličkou.

2 Rybu nakrájíme na čtyři stejné filety o hmotnosti 100 g. Na horní straně je lehce potřeme hrubozrnnou hořčicí, osolíme a do středu jednoho filetu zapíchneme teplotní sondu. Dáme na smaltovaný plech a do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 80 °C, sondu nastavíme na 58 °C.

3 Než budou ryby hotové, připravíme si smaženou rýži. Do Wok pánve nebo do hlubšího hrnce kápneme trochu oleje a rozpálíme ho, přidáme na drobno nakrájený česnek, zázvor, chilli papričky a orestujeme. Vmícháme dvě rozklepnutá vejce, pořádně rozmícháme, přidáme uvařenou rýži a opečeme. Ochutíme sójovou omáčkou a solí. Vsypeme na hrubo nasekané ořechy a vše ještě krátce orestujeme. Na závěr přidáme sójové klíčky, posypeme nakrájenou pažitkou, koriandrem a zakápneme šťávou z limetky.

Hotovou rybu ihned podáváme se smaženou rýží. 

Související

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Přidat komentář