Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete dopřát i při bezlepkové dietě.
25. 4. 2017 | Autor: Komerční prezentace

Ingredience:

  • 125 g másla
  • 125 g cukru krystal
  • 220 g kvalitní hořké čokolády (70%)
  • 1 a ½ žloutku
  • 175 g bílků
  • 8 g kakaa

Na ozdobu:

  • 250 g čerstvých jahod
  • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
  • snítky čerstvé máty na ozdobu

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Směs necháme mírně vychladnout a ještě v tekutém stavu přidáme žloutky a kakao.

2 Bílky vyšleháme s cukrem (ručně, případně s pomocí kuchyňského robota) a obě hmoty opatrně, ideálně ručně, smícháme. Připraveným těstem naplníme formu, kterou předem vyložíme pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na režim Horký vzduch 165 °C po dobu 45 minut.

3 Hotový dort necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak dáme do lednice. Protože v něm není mouka, bude velmi jemný. Manipulujeme s ním tedy opatrně a krájíme jej, až když je opravdu dobře vychlazený. Jen tak to půjde snadno.

4 Podáváme s domácí šlehačkou ušlehanou pomocí mixéru se šlehací metlou. Přidáme čerstvé jahody a každou porci ozdobíme snítkou čerstvé máty.

Související

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Polévka z červené řepy servírovaná s uzeným pstruhem, smetanou a koprem

Polévka netradiční barvy i vzhledu překvapí dokonalou souhrou červené řepy se pstruhem. Zahřeje v chladných dnech, v...

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Žebra předpřipravená v páře se budou na talíři jen rozpadat.

Paštika z kuřecích jater s hruškovým čatní

Paštika je jedním z nejtradičnějších a nejoblíbenějších předkrmů. Pokud k ní přidáte domácí hruškové čatní, zažijete...

Kuřecí špíz s domácími hranolky a domácí majonézou

Špízy nemusíte připravovat jenom v létě na grilu... Z trouby stejně skvělé! Když je navíc doplníte domácími hranolkami...

Pečený pstruh na bylinkách s bramborami na slanině a zeleninou v páře

Ryba je skvělou volbou, pokud chcete odlehčit oběd nebo večeři.

Buchty s tvarohem

Nad poctivé kynuté české buchty s tvarohem není. Nadýchané těsto, opojná vůně másla a šťavnatá tvarohová náplň.....

Hovězí biftek s fazolkami na slanině

Dokonale připravený hovězí biftek zkrátka nic nepřekoná... Není to taková věda, jak se může zdát!

Jehněčí kotlety s bramborovými noky a špenátem

Tato jarní pečínka bude dokonalou ozdobou svátečního či nedělního stolu.

Salát z červené řepy s čekankou a kozím sýrem

Kombinace šťavnaté červené řepy, jemně hořké čekanky, křupavých ořechů a výrazného kozího sýra je nezapomenutelná.

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Proč zvolit páru? Soutěžte o kurz vaření!

Pára urychluje dobu pečení, dodává masu, zelenině i pečivu potřebnou vláhu, podtrhuje přirozenou chuť jídla, a navíc...

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Poduste maso se sladkým ciderem a jablky, bramborou kaši vylepšete mrkví. Získáte tak jedinečně barevný, chuťově...

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...

Jiří Hilgart: I doma můžete vařit jako profesionální kuchaři

Finalista soutěže Masterchef Česko se spojil s firmou Electrolux, aby naučil ostatní, proč milovat street foodové...

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Připravte si tento pokrm třeba jako svačinu do práce.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Přidat komentář