Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.
20. 4. 2017 | Autor: Komerční prezentace

Suroviny (na 4 porce):

  • 500 g pizza mouky nebo hladké mouky 
  • 250 ml vlažné vody
  • 8 g droždí
  • 5 g cukru
  • 250 g mozzarelly v kostce 
  • 250 g šunky od kosti
  • 200 g pasírovaných rajčat 
  • sušené oregano
  • čerstvá bazalka 
  • olivový olej
  • sůl

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla: 

1 Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a cukr. V míse smícháme mouku s kapkou olivového oleje, přidáme špetku soli a rozmíchané droždí. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme ho na tři stejné bochánky a necháme pod utěrkou vykynout.

2 Těsto po vykynutí vyválíme do kulatého tvaru se silnějšími okraji. Pizzu pečeme po jedné, na plech s pečicím papírem tedy položíme jeden plát.

3 Pasírovaná rajčata, trochu oregana, olivového oleje a soli rozmixujeme a omáčkou potřeme těsto na pizzu, nastrouháme mozzarellu a navrch poklademe plátky šunky. Pokud použijeme klasickou mozzarellu v nálevu, přidáme ji těsně před koncem pečení, jinak se rozteče a spálí. Plech dáme do prvního zásuvu od spodu předehřáté trouby na režim Příprava pizzy 210 °C, čas 11 minut. Před podáváním posypeme pizzu lístky bazalky.

4 Chcete-li pizzu upéct až druhý den, vypracované těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte v lednici. Před zpracováním ho nechte půl hodiny odstát při pokojové teplotě. 

 

Související

Polévka z červené řepy servírovaná s uzeným pstruhem, smetanou a koprem

Polévka netradiční barvy i vzhledu překvapí dokonalou souhrou červené řepy se pstruhem. Zahřeje v chladných dnech, v...

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Žebra předpřipravená v páře se budou na talíři jen rozpadat.

Paštika z kuřecích jater s hruškovým čatní

Paštika je jedním z nejtradičnějších a nejoblíbenějších předkrmů. Pokud k ní přidáte domácí hruškové čatní, zažijete...

Kuřecí špíz s domácími hranolky a domácí majonézou

Špízy nemusíte připravovat jenom v létě na grilu... Z trouby stejně skvělé! Když je navíc doplníte domácími hranolkami...

Pečený pstruh na bylinkách s bramborami na slanině a zeleninou v páře

Ryba je skvělou volbou, pokud chcete odlehčit oběd nebo večeři.

Buchty s tvarohem

Nad poctivé kynuté české buchty s tvarohem není. Nadýchané těsto, opojná vůně másla a šťavnatá tvarohová náplň.....

Hovězí biftek s fazolkami na slanině

Dokonale připravený hovězí biftek zkrátka nic nepřekoná... Není to taková věda, jak se může zdát!

Jehněčí kotlety s bramborovými noky a špenátem

Tato jarní pečínka bude dokonalou ozdobou svátečního či nedělního stolu.

Salát z červené řepy s čekankou a kozím sýrem

Kombinace šťavnaté červené řepy, jemně hořké čekanky, křupavých ořechů a výrazného kozího sýra je nezapomenutelná.

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Proč zvolit páru? Soutěžte o kurz vaření!

Pára urychluje dobu pečení, dodává masu, zelenině i pečivu potřebnou vláhu, podtrhuje přirozenou chuť jídla, a navíc...

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Vepřová líčka dušená v cideru s bramborovo-mrkvovým pyré

Poduste maso se sladkým ciderem a jablky, bramborou kaši vylepšete mrkví. Získáte tak jedinečně barevný, chuťově...

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...

Jiří Hilgart: I doma můžete vařit jako profesionální kuchaři

Finalista soutěže Masterchef Česko se spojil s firmou Electrolux, aby naučil ostatní, proč milovat street foodové...

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Připravte si tento pokrm třeba jako svačinu do práce.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Přidat komentář