OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.
7. 6. 2017

Suroviny (na 4 porce)

  • 1⁄2 hlávky bílého zelí
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 kg syrových brambor (varný typ B)
  • 50 ml olivového oleje
  • 400–600 g mleté hovězí plece
  • 4 plátky sýra gouda
  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g ledového salátu
  • 100 ml majonézy
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 4 malé ciabatty
  • cukr
  • sůl, pepř 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Zelí a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Mrkev nastrouháme na jemno. Vytvoříme dresink (majonéza, zakysaná smetana, jablečný ocet, sůl a pepř) a smícháme se zeleninou. Zeleninu nemačkáme, jen lehce přehazujeme. Hotový salát uložíme minimálně na hodinu do lednice.

2 Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na hranolky. Vysypeme je na smaltovaný plech vyložený pečicím papírem, osolíme, přidáme trochu olivového oleje a promícháme. Vložíme do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 170 °C, na cca 40–50 minut.

3 Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Ze směsi vytvarujeme čtyři stejně velké placky a uprostřed každé uděláme palcem důlek (tím zamezíme nafouknutí masa během pečení). Placky vyskládáme na plech vyloženým pečicím papírem. Potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 220 °C po dobu 10 minut. Na poslední 3 minuty položíme na maso plátky sýra a necháme zapéct.

4 Ciabatty podélně rozpůlíme a rozkrojenou stranou je opečeme na sucho na pánvi. Spodní polovinu ciabatty pomažeme majonézou, na ni položíme maso, trochu nakrájeného ledového salátu, plátek rajčete a plátek cibule. Přiklopíme vrchní částí ciabatty.

5 Burger podáváme se salátem a hranolky. 

Související

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Přidat komentář