OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.
14. 6. 2017

Suroviny (na 4 porce)

  • 800 g vyzrálého hovězího pupku
  • 1 kg brambor (varný typ A, B)
  • 500 ml smetany
  • 2 střední cukety
  • olivový olej sůl, pepř 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!
 

Příprava jídla:

1 Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky, vhodíme do zapékací nádoby s vyššími okraji a promícháme je se smetanou a špetkou soli a pepře. Nádobu přikryjeme alobalem a dáme do trouby na režim Horký vzduch s párou 170 °C, čas 110 minut. Poté z brambor sundáme alobal a ještě 15 minut dopečeme, aby získaly zlatavou kůrku.

2 Hovězí flank steak vyndáme z lednice alespoň půl hodiny před přípravou. Maso z obou stran osolíme a opepříme a zprudka orestujeme v rozpálené pánvi s kapkou olivového oleje. Steak přendáme na plech, do jeho středu zapíchneme teplotní sondu a dáme do předehřáté trouby na režim Pravý horký vzduch 170 °C, sondu nastavíme na 60 °C. Po upečení necháme maso pár minut v klidu. Mezitím nakrájíme cuketu na kolečka, osolíme a orestujeme na olivovém oleji.

3 Flank steak nakrájíme na plátky a podáváme s gratinovanými bramborami a cuketkou. 

Související

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Přidat komentář