OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.
16. 5. 2017

Suroviny (na 4 porce):

  • 4 kachní stehna
  • 1 kg kachního nebo vepřového sádla
  • 12 starších rohlíků
  • 4 vejce
  • 350 ml mléka
  • petržel
  • 120 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 1 cibule
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • drcený kmín
  • 1 lžíce octa
  • špetka cukru
  • sůl, pepř 

Karlovarský knedlík: 

  • 12 starších rohlíků
  • 4 vejce
  • 350 ml mléka
  • 120 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • petržel
  • sůl, pepř 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Stehna osolíme, opepříme a necháme v lednici minimálně hodinu odležet. Poté je naskládáme vedle sebe do pekáčku, přidáme čerstvý tymián, celé šalotky a stroužky česneku. Sádlo v hrnečku zahřejeme na 90 °C a nalijeme ho na kachní stehna tak, aby byla úplně ponořená. Zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na režim Horký vzduch s párou 120 °C, necháme konfitovat do měkka 4–5 hodin.

2 Červené zelí zbavíme košťálu a vnějších listů a nakrájíme ho na jemné nudličky. V kastrolu na sádle zpěníme nasekanou cibulku, přidáme zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme, přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou. Když je zelí skoro měkké, lehce ho zaprášíme hrubou moukou, promícháme a necháme ještě asi 15 minut provařit. Na závěr dochutíme solí, cukrem a octem.

3 Nakonec vyjmeme konfitovaná kachní stehna z tuku, necháme okapat a vložíme je na plech s pečicím papírem. Do křupava je ogrilujeme v předehřáté troubě na režim Velkoplošný gril 220 °C, jen krátce, aby neztratila šťavnatost.

4 Kachní stehna servírujeme s kopečkem červeného zelí a rozkrojeným karlovarským knedlíkem. 

Příprava knedlíku:

1 Rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme žloutky, sůl, pepř, petržel, hrubou mouku a mléko, přidáme nakrájené rohlíky a rozpuštěné horké máslo. Vše promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme 5 minut odpočinout a poté vytvarujeme 8 stejných kulatých knedlíků, které přendáme na děrovaný plech a vaříme v předehřáté troubě na režim Vaření v páře 96 °C, čas 30 minut.

2 Z těsta můžeme také vytvarovat šišky, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 33 minut.

3 Chceme-li knedlíky znovu ohřát, na děrovaném plechu je dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 8–10 minut. 

Související

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Polévka z červené řepy servírovaná s uzeným pstruhem, smetanou a koprem

Polévka netradiční barvy i vzhledu překvapí dokonalou souhrou červené řepy se pstruhem. Zahřeje v chladných dnech, v...

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Žebra předpřipravená v páře se budou na talíři jen rozpadat.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Připravte si tento pokrm třeba jako svačinu do práce.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Přidat komentář