Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Paštika z kuřecích jater s hruškovým čatní

Paštika je jedním z nejtradičnějších a nejoblíbenějších předkrmů. Pokud k ní přidáte domácí hruškové čatní, zažijete opravdu gurmánskou hostinu.
10. 4. 2017 | Autor: Komerční prezentace

Ingredience (na 6 porcí):

PAŠTIKA:

  • 250 g kuřecích jater 1 malá bílá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větvička tymiánu
  • 1 větvička rozmarýnu 10 ml oleje
  • 1 bobkový list
  • pepř černý
  • 1⁄4 lžičky mletého nového koření
  • 1 cl brandy nebo portského vína
  • 70 g změklého másla
  • 3 vejce
  • 15 g žloutků
  • na špičku nože Pragandy (řeznická nakládací sůl) 30 g pražených mandlí
  • sůl na dochucení 

 

ČATNÍ:

  • 120 g sterilovaných hrušek
  • 20 g pražených mandlí
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžíce medu
  • šťáva a kůra ze 2 citronů
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 20 ml olivového oleje
  • pár snítek šafránu
  • 70 g přepuštěného másla na zalití 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Na oleji do zlatova osmažíme na jemno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme otrhané lístky z bylinek, koření a krátce orestujeme. Očištěná játra vložíme do cibulového základu a opečeme tak, aby zůstala uvnitř růžová. Poté necháme zchladnout.

2 Vychladlá játra rozmixujeme v robotu a poté do nich vmixujeme celá vejce, žloutky, máslo, dochutíme solí a přidáme nasekané mandle.

3 Vzniklou směs naplníme do porcelánových formiček do výšky 4 cm. Formičky přendáme do plného nerezového plechu, který zalijeme vodou do 2⁄3 výšky formiček. Vložíme do předehřáté trouby na režim Pravý horký vzduch při teplotě 110 °C na cca 50 minut, dle velikosti kokotek. Po vychladnutí paštiku zalijeme tenkou vrstvou přepuštěného másla, můžeme přidat pár lístků tymiánu.

4 Hrušky nakrájíme na menší kostky. V pánvi na olivovém oleji orestujeme na jemno nasekaný zázvor a chilli papričky, přidáme hrušky, bílé víno, šafrán, citronovou kůru a šťávu, med a svaříme do sirupovité konzistence. Před koncem vmícháme nasekané mandle.

5 Vychlazenou paštiku podáváme s pikantním hruškovým čatní. 

Související

Kuřecí špíz s domácími hranolky a domácí majonézou

Špízy nemusíte připravovat jenom v létě na grilu... Z trouby stejně skvělé! Když je navíc doplníte domácími hranolkami...

Zeleninová krémová polévka s čočkou

Tuhle krémovou slast vonící po tymiánu si zamilujete nejen kvůli její krásné barvě, ale především kvůli dokonalé chuti.

Salát z červené řepy s čekankou a kozím sýrem

Kombinace šťavnaté červené řepy, jemně hořké čekanky, křupavých ořechů a výrazného kozího sýra je nezapomenutelná.

Jehněčí kotlety s bramborovými noky a špenátem

Tato jarní pečínka bude dokonalou ozdobou svátečního či nedělního stolu.

Hovězí biftek s fazolkami na slanině

Dokonale připravený hovězí biftek zkrátka nic nepřekoná... Není to taková věda, jak se může zdát!

Buchty s tvarohem

Nad poctivé kynuté české buchty s tvarohem není. Nadýchané těsto, opojná vůně másla a šťavnatá tvarohová náplň.....

Pečený pstruh na bylinkách s bramborami na slanině a zeleninou v páře

Ryba je skvělou volbou, pokud chcete odlehčit oběd nebo večeři.

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Žebra předpřipravená v páře se budou na talíři jen rozpadat.

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Polévka z červené řepy servírovaná s uzeným pstruhem, smetanou a koprem

Polévka netradiční barvy i vzhledu překvapí dokonalou souhrou červené řepy se pstruhem. Zahřeje v chladných dnech, v...

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Proč zvolit páru? Soutěžte o kurz vaření!

Pára urychluje dobu pečení, dodává masu, zelenině i pečivu potřebnou vláhu, podtrhuje přirozenou chuť jídla, a navíc...

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...

Přidat komentář