Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.
21. 6. 2017 | Autor: Komerční prezentace

Suroviny (na 4 porce):

  • 4 filety candáta bez kostí, s kůží (každý o váze asi 150 g)
  • 1⁄2 květáku
  • 8 ks zeleného nebo bílého chřestu
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 4 vejce
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • špetka muškátového květu sůl, pepř 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Chřest omyjeme, na koncích odřízneme zhruba 0,5 cm velké dřevnaté kousky a připravený chřest vložíme do děrované nádoby. Květák rozebereme na malé růžičky a vložíme je do druhé děrované nádoby. Obě dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C nastavené na 12 minut. Chřest vyndáme již po 5 minutách a necháme vychladnout.

2 Až bude hotový i květák, přendáme jej do menší nádoby vyložené pečicím papírem a zalijeme smetanou, kterou jsme rozmíchali s vajíčky, muškátovým květem solí a pepřem. Dáme péct do předehřáté trouby na režim Pravý horký vzduch 180 °C na přibližně 30 minut (do zlatova).

3 Kůži na filetech candáta jemně nařízneme, aby se nám při pečení maso nezkroutilo, a osolíme. Pak ryby opékáme na teflonové pánvi na olivovém oleji – nejdříve 3 minuty kůží dolů, poté je otočíme a krátce dopékáme, zhruba další 2 minuty. Ke konci přidáme chřest a společně prohřejeme.

4 Candáta podáváme s květákovým suflé (nákypem) a opečeným chřestem. 

Související

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Tvarohová bábovka

Mramorovaná bábovka je klasika, která neodmyslitelně patří na každý, nejen sváteční stůl. Nezapomeňte ji pocukrovat...

Uzený losos na zeleném čaji s restovanou zeleninou

Takhle lososa asi neznáte. Překvapte svoje chuťové buňky tímto netradičním receptem s chutí Asie.

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a brokolicí

Připravte si vepřové maso se zdravou, ale přesto delikatesní přílohou.

Plněná cibule s králičím ragů a hrášková quinoa

Zkuste netradičně připravit králíka v podobě ragů a naplnit jím cibuli.

Steak z hovězí roštěné, zapečený lilek s mozzarellou, rajčaty a bazalkou

Připravte si hovězí maso s voňavou zapečenou zeleninou.

Kuřecí špíz shish taouk, hummus a salát tabouleh

Skvělé hlavní jídlo s nádechem orientu.

Přidat komentář