OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou

Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.
29. 5. 2017

Suroviny (na 4 porce):

  • 400 g telecí kýty
  • 150 g vepřové plece bez kosti
  • 150 g vepřového bůčku
  • 150 g vepřového hřbetního sádla
  • 200 g kuřecích jater
  • 100 g slaniny
  • 60 g vlašských ořechů
  • 50 g nakládaného zeleného pepře
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 200 ml oleje
  • 5 g soli
  • 10 cl portského vína
  • 5 cl brandy
  • 30 g zázvoru
  • 300 ml smetany
  • plátky slaniny na zabalení
  • sůl a pepř na dochucení 

 

Ochucená kyselá zelenina

  • 1⁄4 čerstvého květáku
  • 100 g nakládaných cibulek
  • 1⁄2 jablka
  • 60 g vlašských ořechů
  • 100 ml červeného vína
  • 50 ml červeného vinného octu
  • 50 g cukru krupice
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 50 g másla
  • sůl na dochucení

Hranatá forma (na paštiky, biskupský chlebíček atd.) 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Polovinu telecího masa nakrájíme zhruba na 2cm kostičky, stejně tak očištěná játra. Vše vložíme do misky a zalijeme portským vínem, přidáme na jemno strouhaný zázvor a 1⁄2 dávky otrhaného tymiánu. Necháme 2 hodiny odležet.

2 Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky a v oleji na mírném plameni necháme zvolna 20 minut konfitovat (táhnout). Osolíme. Před koncem přidáme zbylou 1⁄2 dávky tymiánu a odstavíme z plotny.

3 Bůček, plec, druhou polovinu telecího masa a hřbetní sádlo umeleme v mlýnku na hrubo. Polovinu směsi dále rozmixujeme v robotu společně s brandy a smetanou na hladkou fáš, kterou lehce ochutíme solí a pepřem.

4 Druhou polovinu směsi promísíme s přecezeným cibulovo- česnekovým konfitem a opět trošku osolíme a opepříme. Následně obě směsi dobře promícháme a nakonec jako vložku vmícháme scezené kostky naložených jater a telecího masa, slaninu nakrájenou na kostičky, ořechy a nakládaný pepř. 

Související

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.

Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem

Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...

Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou

Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.

Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku

Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.

Přidat komentář