Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Podpořte vznik kuchařky Pampelišky!

Jana Vlková, autorka oblíbených knih věnovaných jedlému kvítí, pro vás chystá svěží novinku! Její plánovaná kulinární monografie bude věnována výhradně pampališce a jejímu rozsáhlému uplatnění v kuchyni. Jídla se totiž dají připravit z kořenů, listů, poupat i květů!

Navštivte Festival peruánské gastronomie!

Až do pátku 16. 11. máte v pražském hotelu International možnost ochutnat autentickou peruánskou kuchyni!

Tipy na svatomartinský víkend 10.–11. 11.

Svatomartinský víkend si vychutnejte s husou a sklenkou mladého vína. Pokud před husou dáváte přednost čokoládě, máte v neděli možnost naučit se vyrobit ty nejefektnější čokoládové kousky přímo od mistra svého oboru v Sugar Sugar Academy. A pokud vám záleží na druhých, udělejte tuto sobotu dobrý skutek a přispějte do Národní potravinové sbírky.

5 důvodů, proč potřebujete automatický kávovar

Žádné zdlouhavé přípravy. Skvělá káva i pěna. Automatický kávovar si zamilujete na první dobrou.

Nejbarevnější Kamu v Makru

Šéfkuchařka Kamila Randusová neboli Kamu představí v MAKRO svou novou cestopisnou kuchařku Nejbarevnější Mexiko.

Tipy na víkend 3.–4. 11.

Tento víkend se vydejte na čokoládu do Ostravy, na zámek Loučeň za zvěřinou, do Kunratic za džemem, do Pecínova na zabijačku, v Praze na šampaňské a po celém Česku k rybníku pro kapra.

Bonduelle Bon menu Na pánev: A máme hotovo!

Jsou dny, kdy nás honí čas. Nestíháme nakupovat ani vařit, ale přesto bychom chtěli jíst zdravě. A tehdy nám přijde na pomoc Bonduelle Bon menu.

Nejíte kapra? Treska tmavá překvapí lahodnou chutí. A teď i cenou!

Štědrovečerní tabule bez ryby? Pro většinu z nás něco nemyslitelného – bez smaženého kapra a salátu by Vánoce nebyly úplné. Česká klasika je samozřejmě kapr. Ale co když ho nejíte? Někomu vadí jeho chuť, někdo má obavy, že mu zaskočí kůstka.

Tipy na víkend 27. – 28. 10. 2018

Na své si tento víkend přijdou vegani, vědecky založení gurmáni, milovníci polévek i medu, umělci i rybáři.

Tipy na víkend 20.–21. 10.

Den kávy ve Zlíně, Husobraní na Smíchovské náplavce, Klobáskobraní ve Valašském Meziříčí, Dýňové hrátky v pražské Botanické zahradě, Svatohavelské posvícení v kouřimském skanzenu a výlovy rybníků na Moravě i v Čechách – menu na gastroakcích ctí sezonu a s postupujícím podzimem přibývá masitých a sytých dobrot.

Voilà! aneb Jak jsme vařili se Stellou

Vypravili jsme se na kurz vaření belgické kuchyně pořádaný v sobotu 13. 10. v kuchařské škole Chefparade pivní značkou Stella Artois. Jaké jsou naše dojmy?

Jak jsme vařili asijskou kuchyni v NZM

V sobotu 13. října se v Gastrostudiu Národního zemědělského muzea konal kurz vaření s Apetitem. A jaké recepty z asijské kuchyně se naučilo se pod vedením šéfkuchaře Petra Vláska uvařit deset čtenářů Apetitu?

Zelenina na pánev? Snadno a rychle

Zelenina by měla být pravidelnou součástí jídelníčku. Lidskému tělu dodává vitaminy, minerály, vlákninu a další potřebné látky, jejichž příjem je důležitý hlavně na podzim a v zimě, kdy je třeba podpořit obranyschopnost organismu. Občas se ale může stát, že vám na její přípravu chybí čas nebo inspirace. Nevěšte hlavu, Bonduelle přichází s novým Bon menu Na pánev. Díky této novince připravíte během chvilky chutné a vyvážené jídlo plné vitaminů.

Tipy na víkend 13.–14. 10.: Swiss food festival, Signal Žofín Garden, Podzimní mlsání na hradě Šternberk, Festival delikátních chutí, Cibulový jarmark, Úroda z polí, zahrad a sadů aneb Valašský hortikomplex, Dýňová slavnost v Otevřené zahradě

Víkend – alespoň ve věci kulinárních zážitků – tentokrát začal už ve čtvrtek, a to v Praze hned dvěma událostmi, které pokračují až do soboty, potažmo do neděle. Vypravte se na švýcarské dobroty na Swiss food festival nebo na svítící lahůdky do Neon Lounge v restauraci Žofín Garden. V sobotu pak můžete zaskočit v hlavním městě ještě na Festival delikátních chutí. Na hradě Šternberk se těšte na dobové dobroty, na Cibulovém jarmarku v Hořovicích pořiďte – co jiného než – cibuli, ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm zaskočte na zahájení výstavy Valašský hortikomplex. A v neděli v Brně si v Otevřené zahradě vydlabte strašidelnou dýňovou hlavu.

Kurz belgické kuchyně se blíží!

Známe výherce soutěže Stelly Artois a školy vaření Chefparade o kurz belgické kuchyně.

Tipy na víkend 6.–7. 10.: Kurz biovaření na Noci vědců, Karlovský gastrofestival, Slavnosti holovouských malináčů, Pilsner Fest, Hody s plody podzimu v Borovanech

Za zapomenutými zrny do Zemědělského muzea, na michelinskou galavečeři do Beskyd, do Holovous na malináče, na plzeň do Plzně, za podzimní úrodou do Borovan. První říjnový víkend opět nabízí labužníkům spoustu možností!

Báječné podzimní recepty na gril, které musíte vyzkoušet

Češi grilování milují. Je pravdou, že horkým letním dnům odzvonilo, ale grilování si můžete dopřát i na podzim. Máme pro vás pár skvělých receptů.

Tipy na prodloužený víkend: 28. 9.–30. 9.

Co přinese svatý Václav, patron vinařů, milovníkům dobrého jídla a pití ve sváteční prodloužený víkend? Rybářovy žně v Modré u Velehradu, Svatováclavské vinobraní, Maloúpskou vařečku, Šlapání hroznů dívčí nohou v Boršicích, Oskorušobraní na Travičné, Chilli Fest Smíchov, Husí slavnosti v Boskovicích, Slavnosti brambor v Bystřici nad Pernštejnem, Vegefest – Festival soběstatečnosti, Karlovarský Knedlík Fest, Hasta la Vista Summer Food Festival.

Frgály, kyselice i francouzský Michelin: přijeďte si užít Karlovský gastrofestival

Největší svátek příznivců regionální gastronomie je opět tady! Již podesáté budou valašské Velké Karlovice hostit Karlovský gastrofestival.

Podpořte svého srdcaře!

Gustav chtěl být řidičem z povolání, dnes řídí provoz pekárny. Ondra se jako kluk chtěl stát autobusákem, nyní vede úspěšně několik prodejen na Liberecku. Kuchařské řemeslo zase Jakuba lákalo už od základní školy. Zůstal u něj a dnes ho vyhledávají hosté z celého světa. Ti všichni jsou srdcaři, kteří jdou za svým snem a snaží se ve svém podnikání uspět.

Stránky