Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

Pokud chcete hosty okouzlit, naservírujte jim k obědu perfektně připravenou voňavou pečeni!

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8-10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT35M
Pečení 0:35
Maso

Ingredience

    • cca 1,5 kg hovězího nízkého roštěnce v celku
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 6 malých snítek čerstvého rozmarýnu
    • 6 stroužků česneku, oloupaných
    • šťáva z 1 citronu
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Tuk či blánu na povrchu masa nařízněte do mřížky. Díky tomu se maso nebude při pečení kroutit. Ve velké pánvi rozehřejte polovinu oleje, vložte maso tukem dolů, opékejte, až naříznutá vrstva zkřupaví, a pak hned obraťte. Opékejte ještě minutu a pak přesuňte na mřížku, postavenou v pekáči nebo kastrolu.

2 Po 10 minutách (ne dřív!) udělejte na tučné straně masa zářezy a vsuňte do nich rozmarýn a česnek. Pokropte citronem, osolte a opepřete. Dejte do trouby a pečte podle svých představ. Počítá se na každých 450g masa: 10–15 minut na medium-rare, 15–20 minut na medium, zcela propečené 25–30 minut. My jsme pekli nejprve 20 minut z jedné strany, pak jsme maso obrátili a dopékali necelých 15 minut. Před krájením nechte maso odpočívat 10 minut, volně zakryté alobalem.

3 Podávejte třeba s brámbůrkami s česnekovým máslem a dvojím hráškem s jarní cibulkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelený chřest s parmskou šunkou

Lososová pěna s holandskou omáčkou a okurkou

Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Větrníčky à la éclairky

Přidat komentář