Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

Do receptu použijte co nejkvalitnější bílou čokoládu. Pokud se spokojíte s náhražkami, bude výsledek méně chutný a příliš sladký. Důležitý je také výběr sušenek – ty bábovku krásně provoní a příjemně v ní křupou!

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 bábovku
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 300 g hladké mouky
    • 3 lžičky prášku do pečiva
    • 150 g krupicového cukru
    • 250 g bílé čokolády, rozpuštěné
    • 185 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
    • 310 ml mléka
    • 3 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 160 g mandlových sušenek amaretti, rozdrcených + 2 lžíce nahrubo rozdrcených sušenek na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Mouku, prášek do pečiva a cukr smíchejte v míse. V rendlíku rozpusťte čokoládu, máslo a mléko. Nechte zchladnout, přidejte vejce a vanilkový extrakt, směs vlijte do mísy se sypkými surovinami a promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Polovinu těsta vlijte do máslem vymazané bábovkové formy, posypte drcenými sušenkami a na ně vlijte zbylou polovinu těsta.

2 Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Bábovku dejte na mřížku a nechte 10 minut chladnout ve formě, potom ji opatrně vyklopte. Nechte vychladnout a posypte zbylými sušenkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lívanečky s krémem z arašídového másla a karamelizovanými banány

Obrácený hruškový koláč s karamelem a pistáciemi

Čokoládový fondán s ostružinami

Přidat komentář