OBCHOD

Bramborová kaše s hráškem

Bramborová kaše je díky své hedvábné jemnosti jednou z nejoblíbenějších příloh... Už jste ji ale zkoušeli vylepšit hráškem? Dokonalost!

Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:20

Ingredience

    • 600g přílohových brambor (varný typ B), oloupaných a nakrájených na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200g mraženého hrášku
    • 250g mascarpone
    • mléko na rozředění (viz Něco navíc) 

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, na poslední minutu do nich přidejte hrášek, aby se prohřál.

2 Sceďte a rozšťouchejte s mascarpone tak, aby část hrášku zůstala v celku. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC

Jestli je kaše příliš hustá, rozřeďte ji trochou horkého mléka – každé mascarpone se rozpouští jinak. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Špagety s avokádem a lososem

Krůtí stehna na šalvěji

Kuskusový salát s chřestem a cuketou

Gratinovaný fenykl

Malinové poháry

Nedělní oběd v letním hávu

reklama

Přidat komentář