Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory přelité smetanou s ořechy

Nenápadné, bezmasé, ale skvělé rychlé podzimní jídlo, dokonale potvrzující názor, že nejlépe se chuťově kombinuje to, co má sezonu ve stejnou dobu. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 450g drobných salátových brambor (varný typ A)
    • 1 malý celer, oloupaný a nakrájený na plátky
    • 1 malá červená cibule, nakrájená na kolečka
    • 120g sýra s modrou plísní, rozmačkaného vidličkou
    • 150ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50g vlašských ořechů
    • 2 lžíce nasekané petrželky 
     

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve slupce doměkka (trvá to asi 20 minut) a krátce – zhruba 5 minut – povařte i celer a cibuli. Brambory pak oloupejte a přendejte i s veškerou zeleninou do nízké servírovací misky.

2 Mezitím v rendlíku za stálého míchání rozehřejte sýr a smetanu a dochuťte pepřem, popřípadě solí. Omáčkou přelijte brambory i zeleninu a vše ozdobte nasucho opraženými ořechy a petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky s hrozny, ořechy a modrým sýrem

Květák zapečený s modrým sýrem

Bůček s bramborami, zeleninou a jablky

Česnekový králík

reklama

Přidat komentář