Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Tahle příloha může být famózní, když seženete opravdu dobré brambory. My jsme je koupili v Marks&Spencer a ujídali je s chutí i samotné.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8-10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina

Ingredience

    Brambůrky s česnekovým máslem

    • 1,5 kg pěkných lojovitých brambor (varný typ A), nejlépe drobných nebo rohlíčků
    • 200 g másla
    • 2 hrsti nadrobno nasekané petrželky (raději hladkolisté)
    • 4 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • 3–4 lžíce citronové šťávy
    • sůl (mořská) a čerstvě mletý pepř
       

    Dvojí hrášek s jarní cibulkou

    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500 g mraženého hrášku
    • 100 g másla
    • 15–20 jarních cibulek, omytých a seříznutých
    • 300 g lusků cukrového hrášku

Příprava jídla

Brambůrky s česnekovým máslem

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ VAŘENÍ 15 MINUT ■ PRO 8–10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Brambory podle potřeby oloupejte, mají-li krásnou slupku, nemusíte. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Uvařte je tak, aby změkly, ale ne víc (asi 15 minut). Sceďte a nechte mírně zchladnout.

2 V kastrolu či rendlíku rozehřejte máslo s petrželkou, česnekem a citronovou šťávou. Až se máslo rozpustí, osolte, opepřete a dobře promíchejte, odstavte. Brambory dejte (můžete je i nakrájet) do servírovací mísy a opatrně promíchejte s máslovou omáčkou. Podávejte teplé.
 

Dvojí hrášek s jarní cibulkou

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 5 MINUT ■ PRO 8–10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji. Vsypte hrášek a vařte, až změkne (jen pár minut). Sceďte. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm jarní cibulky asi 5 minut. Přidejte hráškové lusky a opékejte, aby změkly. Vsypte okapaný hrášek a prohřejte ho. Osolte, opepřete a podávejte teplé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelený chřest s parmskou šunkou

Lososová pěna s holandskou omáčkou a okurkou

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

Větrníčky à la éclairky

Přidat komentář