Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli steaky s uzenou paprikou

Na tenhle recept jsme oproti všem obvyklým doporučením použili tenčí plátky masa. Jídlo je rychle hotové, a hlavně chilli papričky a všechny ostatní další přísady maso hezky prostoupí.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 4x minutkový steak z nízkého roštěnce (à 100–150g, spíš tenčí)
    • mořská sůl
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 1 lžička sušených drcených chilli papriček
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky klínky citronu k podávání

     

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje. Steaky osolte a po částech opékejte 1–2 minuty po každé straně. Maso vyjměte, odložte a uchovejte horké.

2 Do uvolněné pánve dejte zbylou lžíci oleje, česnek, sušenou chilli papričku a uzenou papriku a míchejte 1 minutu. Steaky pokapejte připraveným chilli olejem, posypte petrželkou a doplňte klínky citronu. Jako příloha se hodí chléb, kukuřičné placky i jemné bramborové pyré.

NĚCO NAVÍC
Pokud použijete tradičnější vysoké steaky, upravte podle toho dobu opékání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí plec s červenou harissou

Chilli losos se zázvorem a nudlemi

30 pořádně pálivých jídel

reklama

Přidat komentář