Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulové kroužky ve slanině

Co je lepší než obyčejné cibulové kroužky? No přece ty obalené slaninou!

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • 1–2 velké bílé cibule, oloupané
    • 20 plátků anglické slaniny
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

    NA DIP

    • 8 lžic tekutého medu
    • 4 lžíce barbecue omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky

    NA POLEVU

    • 8 lžic tekutého medu
    • 4 lžíce barbecue omáčky
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • 1 lžička vody

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli nakrájejte na asi 1,5cm široká kolečka. Oddělte od sebe jednotlivé kroužky tak, aby vám vždy zůstaly dva u sebe a dohromady jich bylo 20. V misce smíchejte suroviny na dip a kroužky v něm omočte ze všech stran. Pak kroužky obtočte anglickou slaninou kolem dokola. Konec slaniny zajistěte párátkem. Takto připravené kroužky potřete dipem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut, potom otočte a pečte z druhé strany ještě 15–20 minut, dokud není slanina křupavá a cibule uvnitř měkká. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

3 Mezitím si připravte polevu. Do malého rendlíku dejte svařit med, barbecue omáčku a sójovou omáčku. V hrnku si rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 lžičce vody a přidejte do vroucí směsi. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Polevou potřete hotové kroužky a posypte je petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Smažené plněné papričky

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Pivní sýrová polévka

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář