Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-cuketové bochánky

Sušenky s cuketou? Ano! Ty krátka musíte vyzkoušet! Mají křupavý povrch a přitom neuvěřitelně vláčný střed.

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 3-4 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 125g másla
    • 1/2 hrnku krupicového cukru
    • 1/2 hrnku třtinového cukru
    • 1 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 3 hrnky hladké mouky
    • 1/3 hrnku kakaa holandského typu
    • 1 lžička jedlé sody
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 a 3/4 (cca 330g) hrnku jemně nastrouhané cukety
    • moučkový cukr na poprášení 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Utřete máslo s oběma cukry, přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte všechny sypké přísady a potom je vmíchejte do máslové směsi. Nakonec vše promíchejte s nastrouhanou cuketou – mělo by vzniknout měkké vláčné těsto, s nímž se kvůli relativně řídké konzistenci nebude pracovat úplně snadno.

2 Proto si dlaně silně poprašte moučkovým cukrem. Z připraveného těsta odkrajujte kousky a tvarujte kuličky, ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou mírně zploštěte a před pečením ještě jednou opravdu štědře poprašte moučkovým cukrem – nebojte se toho a udělejte pořádnou, asi 1 mm silnou vrstvu, která zajistí efekt popraskání. Pečte 8–10 minut a potom nechte zchladnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem

Rýžový salát à la děda Houser

Špenátová žemlovka s uzeným masem

Přidat komentář