Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový fondán s ostružinami

Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda?

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob (podle velikosti formiček)
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Koláč

Ingredience

    • 180 g másla
    • 100 g kakaa holandského typu
    • 200 g tmavé čokolády (50% kakaa)
    • 4 vejce
    • 4 žloutky
    • 200 g třtinového cukru
    • 180 g hladké mouky

    NA DOKONČENÍ

    • čerstvé ostružiny na ozdobení
    • kakao holandského typu na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem. Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.

2 Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.

3 Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut. Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lívanečky s krémem z arašídového másla a karamelizovanými banány

Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

Obrácený hruškový koláč s karamelem a pistáciemi

Přidat komentář