Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Hráškové pesto je nejen krásně zelené, ale hlavně opravdu rychle hotové a naprosto skvělé! Můžete ho namazat na plátky opečené bagety nebo vmíchat do těstovin. 

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Pečení 0:10
Pomazánka

Ingredience

    • 150 g mraženého hrášku
    • velká hrst lístků bazalky nebo máty
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce olivového oleje + na potření bagety
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • bageta, nakrájená na plátky
    • prosciutto na obložení
    • klíčky z ředkvičky na ozdobení

Příprava jídla

1 Hrášek spařte vřelou vodou a nechte okapat. Vložte jej do mixéru s dalšími přísadami kromě bagety a šunky. Pokud je třeba, přidejte trochu vody. Rozmixujte, ale ne zcela dohladka, dochuťte solí a pepřem.

2 Plátky bagety rozprostřete na plech. Pokapejte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C . Na opečené plátky bagety namažte hráškové pesto, obložte prosciuttem a posypte klíčky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní klíčková pomazánka

Velikonoční nádivka

Miniquiche s pórkem

Focaccia na špízu

Zelenina s pažitkovým dipem

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Tvarohové bábovky s krémem

Tříbarevné pusinky

Citronáda s rozmarýnem

Rozmarýnové martini

Přidat komentář