Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Nejvděčnější občerstvení na posezení s přáteli? Dip a zeleninové špalíky! 

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT12M
Opékání 0:12
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 6 jarních cibulek, nakrájených nahrubo
    • rostlinný olej na opečení
    • mořská sůl a čerstvě drcený barevný pepř
    • 300ml zakysané smetany
    • velká hrst čerstvých lístků koriandru, nasekaných nahrubo
    • nastrouhaná kůra z 1 limety a šťáva z 1/2
    • zelenina nakrájená na proužky či hranolky k podávání (barevné papriky, kedlubna, řapíkatý celer...)

Příprava jídla

1 Pánev či rendlík se silným dnem pořádně rozpalte, až se z nich začne kouřit. Nakrájené cibulky smíchejte s trochou oleje, dejte je do pánve, ztlumte plamen a opékejte dotmava – bude to trvat asi 10–12 minut. Ztmavlou cibulku osolte a opepřete a smíchejte se zakysanou smetanou, koriandrem a limetovou kůrou a šťávou. Podávejte s nakrájenou zeleninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Smažené plněné papričky

Cibulové kroužky ve slanině

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Pivní sýrová polévka

Přidat komentář