Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí zmrzlina z mascarpone

Zmrzlina, která se udělá skoro celá sama a to i bez zmrzlinovače. Jediné, co potřebuje, je trocha času v mrazáku.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H
Zmrzlina

Ingredience

    • 570 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 225 g mascarpone
    • 1 konzerva (397 g) slazeného kondenzovaného mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Šlehačku ušlehejte do polotuha.

2 Mascarpone dobře rozmíchejte s kondenzovaným mlékem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Do směsi lehce vmíchejte šlehačku a společně rozmixujte do nadýchané konzistence. Vlijte do formy a uhlaďte povrch.

3 Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout aspoň čtyři hodiny, nejlépe však přes noc. Zmrzlinu vyndejte jen chvilku před servírováním – díky ušlehané šlehačce bude měkká a nebude potřebovat delší čas na povolení.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete vylepšit přidáním vlašských ořechů obalených v javorovém sirupu. V rendlíku přiveďte 120 ml javorového sirupu k varu a ihned přidejte 130 g vlašských ořechů. Prudce vařte 10 sekund, pak stáhněte z plotny a nechte ořechy v sirupu vychladnout. Potom vyndejte a nasekejte nahrubo (ořechy budou lepkavé, tak to ale má být). Zmrzlinu do formy nalévejte postupně a každou vrstvu prosypte sekanými ořechy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavé vánoční kakao

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Kapří kuličky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Salát Venezuela

Krupicové noky

Třísýrová kaše

Opilé ovoce

Štědrý den podle Apetitu

Přidat komentář