Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Focaccia na špízu

Tenhle vtipný chlebový had na špejli nadchne všechny věkové kategorie.

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 špízů
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 1 lžička soli
    • balíček sušeného droždí (7g)
    • 3 lžíce olivového oleje + další na potření
    • 2 lžičky lístků čerstvého tymiánu
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • cca 6 hrstí černých oliv bez pecky
    • vločková sůl na posypání

Příprava jídla

1 Do mísy robotu nasypte mouku, sůl a udělejte důlek. Droždí rozmíchejte ve 20ml vlažné vody a nalijte do důlku. Na robot nasaďte hnětací hák a těsto hněťte, postupně přilévejte 120ml vlažné vody, olivový olej a nakonec přidejte tymián a nasekanou jarní cibulku. Nechte propracovat asi 10 minut. Z těsta vytvarujte kouli a zakryjte ji utěrkou, aby neosychala. Nechte kynout, při pokojové teplotě to trvá asi hodinu – těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

2 Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozdělte na dvanáct stejných dílků a každý z nich rozválejte na pramen asi o síle palce. Na bambusová napichovátka napíchněte v rozestupech černé olivy a kolem nich omotejte prameny z těsta. Položte na plech, potřete olivovým olejem a posypte vločkovou solí. Pečte asi 20 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní klíčková pomazánka

Velikonoční nádivka

Miniquiche s pórkem

Zelenina s pažitkovým dipem

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Tvarohové bábovky s krémem

Tříbarevné pusinky

Citronáda s rozmarýnem

Rozmarýnové martini

Přidat komentář