Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Frittata z trouby s květákem, houbami a výhonky

Klíčky a výhonky obsahují živiny v dostupnější formě než semena, z nichž vyrašily (důležité zvlášť u luštěnin). Abyste z nich získali, co se dá, včetně enzymů a vitaminů, jsou nejlepší zasyrova. Dodají vám také spoustu vlákniny a některé i chlorofylu.

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Z plechu

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 300g žampionů (nejlépe hnědých), nakrájených na plátky
    • 500g květáku, rozebraného na růžičky
    • 8 vajec
    • 125ml mléka
    • cca 100g klíčků (my jsme použili ředkvičky a hrášek), nasekaných + na ozdobení
    • hrst nasekané petrželky + k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst sušených rajčat v oleji, okapaných a nakrájených (nemusí být)
    • máslo na vymazání pánve
    • 100g ovčího sýra (fety)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, chvíli opékejte, pak přidejte česnek a houby a ještě pár minut opékejte. Odstavte a odložte stranou.

2 Květák dejte do robotu a rozmixujte ho nahrubo; měl by konzistencí připomínat rýži.

3 Do misky rozklepněte vejce, prošlehejte, přilijte mléko, přidejte nasekané klíčky a petrželku, osolte a opepřete a zamíchejte. Vsypte rozmixovaný květák, houbovou směs z pánve a sušená rajčata, chcete-li. Vše promíchejte a přesuňte do jedné velké nebo dvou menších pánví vhodných do trouby, vymazaných máslem.

4 Povrch posypte fetou, chvíli prohřívejte a pak přesuňte do trouby a pečte dozlatova a aby vejce ztuhla – trvá to 30–45 minut (podle velikosti pánve). Před podáváním ozdobte dalšími klíčky a petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorovo-kurkumové latte

Salát Waldorf s kuřetem

Topinamburové pyré s pošírovanou rybou

Guláš z hlívy

Ovesné sušenky

Přidat komentář