Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinovaný fenykl

Sýr a smetana krásně podtrhnout a zjemní chuť fenyklu. Tuhle originální přílohu budete milovat!

Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:35
Zelenina

Ingredience

    • 4 menší bulvy fenyklu
    • mořská sůl a čerstvě drcený červený pepř
    • 200ml smetany ke šlehání
    • 50g strouhaného parmazánu
    • hrnek rozmixované ciabatty
    • 50g másla, rozpuštěného

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Fenykl nakrájejte na klínky. Horní drobné lístky (chmýří) si můžete odložit na závěr na posypání. Osolte a rozložte do pekáčku. Podlijte mírně vodou a pečte cca 15 minut, až trochu změkne. Obraťte, přelijte smetanou, posypte parmazánem a pečte dalších 15 minut, až bude fenykl měkký a omáčka zhoustne.

2 Ciabattovou strouhanku osolte, opepřete a promíchejte s rozpuštěným máslem a posypte jí fenykl. Zvyšte teplotu na 220°C a 3–5 minut zapékejte dozlatova. Podle chuti posypte odloženými fenyklovými lístky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Špagety s avokádem a lososem

Krůtí stehna na šalvěji

Bramborová kaše s hráškem

Kuskusový salát s chřestem a cuketou

Malinové poháry

Nedělní oběd v letním hávu

reklama

Přidat komentář