Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Ano, tyhle sendviče mají díky pivnímu sýru poměrně výraznou vůni, ale ta chuť! Ach! Tomuhle říkáme comfort food...

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Sendvič

Ingredience

    • 4 velké tenké plátky tmavého chleba s pevnější strukturou
    • mangové čatní na potření (může být i kupované - třeba z Marks&Spencer)
    • 150g pivního sýra, nakrájeného
    • olej nebo přepuštěné máslo na opékání
    • hoblinky parmazánu na ozdobení

Příprava jídla

1 Dva plátky chleba potřete rovnoměrně tenkou vrstvou čatní a poklaďte nakrájeným sýrem. Zbývající plátky také potřete čatní a přiklopte sýr tak, aby bylo čatní uvnitř sendvičů. Rozpalte grilovací pánev na vysokou teplotu. Sendviče potřete z obou stran olejem či přepuštěným máslem a vložte je na pánev. Sendviče na pánvi přitlačte dolů pomocí obracečky, aby se pevně spekly dohromady a vznikla na nich pěkná drilovaná mřížka. Potom je otočte a postup zopakujte z druhé strany.

2 Hotové sendviče překrojte ostrým nožem, posypte parmazánovými hoblinami a podávejte horké.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Smažené plněné papričky

Cibulové kroužky ve slanině

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Pivní sýrová polévka

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář