Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbový tatarák

Není tatarák jako tatarák... Tenhle je plný hub a navíc je neuvěřitelně návykový. Podzimní hit č.1!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 500 g směsi lesních hub, nakrájených
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 menší cibule, nakrájená najemno
    • 1 stroužek česneku, na plátky
    • 150 g kvalitního rajského protlaku
    • hnědý cukr podle chuti
    • špetka mletého kmínu + na dochucení
    • 1 lžička mleté sladké papriky + na ochucení
    • mletá pálivá paprika podle chuti (nemusí být)
    • 1 lžíce sójové omáčky nebo podle chuti
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • chlebové topinky a rozpůlené stroužky česneku k podávání 

Příprava jídla

1 Houby povařte asi 20 minut, pak slijte, nechte okapat a umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je na hodně jemno nasekejte nožem.

2 Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte zchladnout.

3 Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku – smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak, jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové ragú podle Kitchen story

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

Houby ve sladkokyselém nálevu

Slezský bigos

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné! Nemala som k dispozícii čerstvé lesné hríbky, ale použila som šampióny a riadnu hrsť sušených dubákov.dubáčky som namočila a potom spolu povarila a nechala cez noc lúhovať. Je to lacnejšia verzia ak treba hríbky kupovať.

Přidat komentář