Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houby ve sladkokyselém nálevu

Krásné mladé houbičky se dají dát do čehokoli, ale když jich máte opravdu hodně, zkuste je naložit na způsob okurek. Podmínkou je, že musí být dokonale zdravé, dokonale pevné a také dokonale očištěné!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 8 sklenic o objemu 250 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
PT7M
Vaření 0:07
Zavařenina

Ingredience

    • 1 kg menších hub
    • 20g soli
    • 1 lžička kyseliny citronové nebo octa

    NA NÁLEV

    • 8g soli (cca 1 lžička)
    • 30g cukru (cca 2–3 lžičky)
    • 15ml kvasného octa (8%)

    DO KAŽDÉ SKLENICE

    • 1 bobkový list
    • 1 lžička žlutých hořčičných semínek
    • 1/4 lžičky celého nového koření
    • 3–4 kuličky celého černého pepře
    • dle chuti na kolečka nakrájená cibule, mrkev a křen 

Příprava jídla

1 Houby operte ve studené vodě, malé nechte v celku, větší podélně přepulte nebo rozkrájejte na čtvrtiny. Vařte 5–7 minut v litru vroucí osolené a okyselené vody. Pak slijte a ihned zchlaďte v ledové vodě.

2 Na nálev přiveďte 350ml vody se solí a cukrem k varu, nakonec přidejte ocet, opět přiveďte k varu a hned stáhněte z plotny, aby se ocet neodpařil – nálev musí zůstat kyselý!

3 Připravte si sterilované zavařovací sklenice s víčkem. Do všech rozdělte koření, zeleninu a připravené houby. Zalijte horkým nálevem. Sklenice ihned uzavřete, zavařujte 20 minut při 98°C a poté zchlaďte ve studené vodě. Skladujte v temnu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové ragú podle Kitchen story

Houbový tatarák

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

Slezský bigos

reklama

Přidat komentář