Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hráškové výhonky s rýží

Recept, který se hodí nejen tehdy, když vám zbudou hráškové či jiné výhonky. Všechno ostatní máte totiž nejspíš ve spíži.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 100g rýže basmati
    • 1 lžíce rostlinného či arašídového oleje
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 1–2 hrsti hráškových výhonků
    • 1–2 lžičky sójové omáčky
    • sezamový nebo dýňový olej na pokropení

Příprava jídla

1 Rýži uvařte podle návodu na obalu.

2 V pánvi na rozehřátém oleji nechte 30 sekund rozvonět česnek. Pak vsypte hráškové výhonky, promíchejte, podlijte cca 1 lžící vody a sójovou omáčkou a nechte zavadnout (lístky by měly jen získat jasnější barvu a změknout).

3 Podávejte na kopečku rýže, pokropené sezamovým či dýňovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Množství lze podle potřeby snadno znásobit. Obdobně se dají připravovat také mladé špičky hrachových rostlin nebo mladé hrachové rostlinky. Anebo si k rýži opražte pučálku (naklíčený zelený hrách).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžová polévka s rybou a zázvorem

Salát se žampiony, rukolou a planými rostlinami

Relish z jarní cibulky

Špaldoto s medvědím česnekem

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář