Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jambalaya

V kreolské kuchyni, která je pro Louisianu typická, se mísí evropské i africké vlivy s kuchyní původních obyvatel. Jambalaya je toho skvělým příkladem. 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Vaření 0:35
Kuře

Ingredience

    • 500g kuřecích stehenních řízků
    • 200g klobásy chorizo
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce koření cajun (koupíte např. na www.koreni.cz)
    • 1 bobkový list
    • 400g konzerva drcených rajčat
    • 1 hrnek dlouhozrnné rýže, propláchnuté
    • 1 litr kuřecího vývaru
    • 300 g syrových krevet, vyloupaných
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce hladkolisté petrželky 

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a chorizo na kolečka. V pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte kuře, vyjměte, vložte chorizo a opět opečte. Vyjměte a odložte ke kuřeti. Do uvolněné pánve dejte cibuli, celer, papriku a česnek a zvolna opékejte, dokud cibule nezměkne (pokud je pánev moc suchá, přilijte trochu vody či oleje).

2 Přidejte koření cajun a bobkový list a za stálého míchání nechte koření rozvonět, asi minutu. Vmíchejte rajčata, rýži, vývar, kuře a chorizo. Osolte, přiveďte k varu a ztlumte plamen a za občasného míchání nechte pomalu vařit 20–25 minut, aby byla rýže měkká. Těsně před koncem vaření přidejte krevetey a nechte je prohřát, až zrůžoví. Pokud je třeba, přilijte ještě vodu nebo vývar, jambalaya nemá být suchá. Posypte petrželkou a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sobotní salát z trhu

Svěží zapečené nachos

Sendvič s krémovou kukuřicí

Limetový páj

Pečené vepřové s jablečným salátem

Krabí placičky

Cosmopolitan

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář