Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní rizoto s potočnicí

Potočnice, sestřenka rukoly, chutná více či méně peprně (podle způsobu pěstování), ale taky může připomínat křen. Zatím je málokde k sehnání, rozhodně si však zaslouží pozornost. Vyzkoušejte ji!

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 320g kulatozrnné rýže na rizoto
    • 120ml suchého bílého vína (nebo vývaru navíc)
    • 750ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, horkého
    • 150g mraženého hrášku
    • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
    • 25g strouhaného parmazánu
    • 60g potočnice (odpovídá 1 balení z Marks&Spencer)
    • 100-150g čerstvého měkkého sýra k podávání
    • 80g slaniny, nakrájené na nudličky nebo na kostičky a opečené na pánvi pěkně dozlatova

Příprava jídla

1 Ve velkém těžkém rendlíku opékejte na mírném až středním ohni na oleji cibuli doměkka, asi 4 minuty, aby změkla, ale nezměnila barvu. Vsypte česnek a rýži, minutu míchejte.

2 Vlijte bílé víno (nebo naběračku vývaru) a vařte 2–3 minuty, až se většina tekutiny vypaří nebo vstřebá. Pak po naběračkách přilévejte vývar a zlehka míchejte, aby se nic nepřichytilo. Další vývar vždy přilijte, až se předchozí vstřebá. Jakmile bude rýže uvařená téměř al dente, přidejte ještě trochu vývaru a vsypte hrášek a muškátový oříšek. Vařte, aby byla rýže al dente. Odstavte. Vmíchejte parmazán a část potočnice (pokrájené). Posypte čerstvým sýrem a slaninou a podávejte ozdobené zbylou potočnicí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s potočnicí

Sendvič s rybími prsty & zelenou majonézou

reklama

Přidat komentář