Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Tak tohle je opravdová lahůdka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct...

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 2 vysoké kapří podkovy, rozpůlené
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hrubé mouky
    • sušená majoránka a kmín na posypání
    • plátky anglické slaniny na vyložení pekáčku
    • cca 10 lžic šťouchaných brambor udělaných tak, jak je máte rádi (my jsme je ochutili máslem, opečenou cibulkou, kostičkami slaniny, česnekem a petrželkou)
    • nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobení 

Příprava jídla

1 Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C.

2 Malý pekáček nebo zapékací mísu vyložte plátky slaniny. Na ně rozprostřete připravené šťouchané brambory a poklaďte je okořeněnými kapřími podkovami. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut – během pečení bude do brambor protékat šťáva z pečících se ryb, která z nich udělá nepřekonatelnou přílohu. Podávejte zdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Polévka s kaprem

Srbské kapří balíčky se zeleninou

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Přidat komentář