Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Nikdy by vás nenapadlo, zapéct kapra do koláče? Nás ano! A je opravdu skvělý. Zkuste to taky!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 800g kapra bez kůže a kostí
    • 2–4 stroužky česneku, na plátky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 vejce + 1 vejce na potření
    • 200ml smetany ke šlehání
    • 100ml zakysané smetany
    • svazek bylinek (majoránka, šalvěj, petrželka...), nasekaných najemno
    • 10 plátků bílého toustového chleba, nakrájených na kostičky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepr
    • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
    • 2 balení vyváleného křehkého těsta
    • hrubá sůl na posypání 

Příprava jídla

1 Rybí maso nakrájejte na kousky. Plátky česneku krátce opečte na oleji a odložte. V míse prošlehejte vejce, přidejte obě smetany, orestovaný česnek i s olejem, bylinky, kostičky chleba, kousky rybího masa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Vymazanou a vysypanou dortovou formu o průměru 23cm vyložte prvním plátem těsta tak, aby přečnívalo přes okraje. Potom naplňte rybí nádivkou. Okraje těsta zahněte dovnitř, potřete rozšlehaným vejcem a zakryjte druhým plátem vykrojeným podle velikosti formy. Nakonec z odkrojků těsta vytvořte nahoru ozdoby podle vlastní fantazie – rybičky, zdobený okraj, mřížku...

3 Posypte hrubou solí a pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte teplé či studené. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Polévka s kaprem

Srbské kapří balíčky se zeleninou

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Přidat komentář