Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicové noky

Odpalované těsto nemusí být jenom na větrníky – tyhle noky jsou toho perfektním důkazem.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 750 ml mléka
    • 30 ml rostlinného oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 360 g dětské krupičky
    • 3 vejce
    • 2–3 lžíce nasekané petrželky + na ozdobení
    • 2 lžíce měkkého tvarohu
    • 1 lžíce másla

Příprava jídla

1 Mléko se 30 ml oleje přiveďte k varu s trochou soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku. Postupně přisypávejte krupičku, ztlumte plamen a míchejte, aby se směs začala odlepovat od stěn hrnce. Pak odstavte, do horké hmoty rychle vmíchejte 1 vejce, aby se nesrazilo, a až mírně zchladne, ještě zbylá 2 vejce, nasekanou petrželku a tvaroh.

2 Propracujte a lžícemi tvarujte větší noky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 12–15 minut, potom je vylovte, promíchejte s 1 lžící másla a ozdobte petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavé vánoční kakao

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Kapří kuličky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Salát Venezuela

Třísýrová kaše

Opilé ovoce

Domácí zmrzlina z mascarpone

Štědrý den podle Apetitu

Přidat komentář