Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičný chlebíček s jarní cibulkou a chilli

Tak trochu jiná buchta! Tahle není pro bábovky, je totiž plná chilli a nejlíp chutná k pivu nebo třeba k pivní sýrové polévce ;-)!

Vydání: 2017/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ odpočinutí
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 150g hrubé kukuřičné mouky (můžete použít i polentu)
    • 280ml podmáslí
    • 1 lžíce medu (nemusí být)
    • 50g hladké mouky
    • 3 jarní cibulky, najemno + na ozdobu
    • 170ml konzerva nakládané kukuřice, propláchnuté a okapané
    • 1–2 chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené najemno + na ozdobu
    • 100g čedaru (nejlépe extra vyzrálého), nastrouhaného
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 1/4 lžičky jedlé sody
    • 2 velká vejce, prošlehaná
    • 80g másla + na vymazání formy

Příprava jídla

1 Větší pánev rozpalte na střední teplotu a za občasného promíchání na ní opražte kukuřičnou mouku, dokud se nerozvoní. Polovinu opražené mouky dejte do mísy, přidejte k ní podmáslí a med, chcete-li, aby byl chlebíček nasládlý, dobře promíchejte a nechte 2–3 hodiny odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 220/200°C. Do mísy ke směsi přidejte zbylou opraženou mouku a všechny další suroviny kromě másla. Máslo rozpusťte v rendlíku se silným dnem a nechte ho na středním ohni zezlátnout a rozvonět – získáte tak takzvané oříškové neboli hnědé máslo. Přidejte ho do směsi na chlebíček a dobře promíchejte.

3 Těsto přemístěte do máslem vymazané formy o průměru 20cm, uhlaďte povrch a vložte do trouby. Po 10 minutách pečení ztlumte teplotu na 180/160°C a pečte ještě 20 minut, dokud povrch krásně nezezlátne.

4 Před krájením nechte mírně vychladnout a podávejte ozdobené jarní cibulkou a chilli papričkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát Caesar s pečeným kuřetem a minitousty

Smažené plněné papričky

Cibulové kroužky ve slanině

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Pivní sýrová polévka

Dip s opečenou jarní cibulkou & zelenina

30 pořádně pálivých jídel

reklama

Přidat komentář