Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře zapečené s hříbky a bramborami

Skvělá večeře i oběd na druhý den!

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Kuře

Ingredience

    • 20 g sušených hřibovitých hub
    • 35 g hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 800 g kuřecích stehenních řízků, očištěných a nakrájených
    • 2 lžíce olivového oleje + další na pokapání
    • 2 pórky, jen bílé části, nakrájené najemno
    • 3 snítky tymiánu, lístky odrhnuté
    • 250 g crème fraîche nebo vysokoprocentní zakysané smetany
    • 500 g drobných vydrhnutých baby brambor (např. grenaille)

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 240°C. Brambory uvařte ve slupce doměkka, pak slijte a dejte stranou. Mezitím zalijte houby 300 ml vroucí vody a nechte zakryté stát, aby nasákly tekutinu a změkly.

2 Do mísy nasypte mouku, smíchejte ji se solí a pepřem a přidejte nakrájené kuřecí maso. Důkladně promíchejte, aby se kousky kuřete obalily moukou. Ve velké pánvi rozehřejte olej na vyšší teplotu a přidejte kuře. Opékejte 5 minut, občas promíchejte. Přidejte nakrájený pórek, tymián a opékej- te společně ještě dalších pár minut, dokud pórek nezměkne.

3 Maso s pórkem přemístěte do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby na zapékání o objemu zhruba 2 litry. Do hub i s vodou, v níž se namáčely, přidejte crème fraîche, rozmíchejte a nalijte na maso. Brambory přepulte, lehce rozmáčkněte a rozprostřete na vršek pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby. Pečte 20–25 minut, nebo dokud nejsou brambory opečené dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží

Stir-fry s játry a pórkem

Slaný koláč s květákem a rozmarýnem

Treska ve slanině s kapustou

Přidat komentář